الگو خواهى و الگوپذیرى انسان و نقش آن در رشد و تکامل فرد و جامعه، غیر قابل تردید است و در امر اصلاحطلبى و طرح و تحقق اصلاحات وجود مدل و اسوه صالحان، یک ضرورت به شمار مىرود، تا کار با آگاهى آغاز و راه نزدیکتر شود و همچنین در مواجهه با مشکلات، حرکت متوقف نگردد و یا الگوهاى وارداتى، امت را به انحراف نکشاند. بر این اساس است که حضرت على علیهالسلام مىفرماید:
((به راستى که پیروى از روش پیامبر و اسوه قرار دادن او براى شما کافى است... پسى از پیامبر نیکوتر و برتر پیروى کن زیرا راه و رسم او اسوه مىباشد (در همه زمینههاى زندگى) براى آنکه به او تاسى کند. و محبوبترین بندگان خدا کسى است که از پیامبرش تبعیت نماید.)) - و لقد کان فى رسول الله صلى الله علیه و آله کاف لک فى الاسوة... فتاس بنبیک الطیب الاطهر فان فیه اسوة لمن تاسى و عزا لمن تعزى... و احب العباد الى الله المتاسى بنیه./ خطبه 160.
و در جاى دیگر مىفرماید:
((به اهل بیت پیامبر صلى الله علیه و آله (امامان معصوم و مصلحان واقعى انسانها) بنگرید و پیوسته ملازم آنان باشید از جهتى که مىروند منحرف نشوید و قدم جاى قدمشان بگذارید، چرا که آنان هرگز شما را از راه هدایت و تکامل منحرف نمىکنند و بیرون نمىبرند.)) - انظروا اهل بیت نبیکم فالزموا سمتهم و اتبعوا اثر هم فلن یخرجوکم من هدى./ خطبه 97.
و در بیانى اتمام حجت نموده، مىفرماید:
((خدایا هر یک از بندگانت که سخن و برنامه عادلانه و اصلاح طالبانه دور از فساد ما را نسبت به دین و دنیا بشنود و از یارى آیین تو و دین تو سرباز زند ما تو را بر ضد او به شهادت مىطلبیم... و او را به کیفر گناهانش خواهى گرفت.)) - اللهم ایما عبد من عبادک سمع مقالتنا العادله... و المصلحة غیر المفسده فى الدین و الدنیا فابى بعد ما سمعه... / خطبه 212 ?
در خاتمه با اطمینان هر چه بیشتر باید گفت کدامین اصلاح طلب و کدامین طرح اصلاحى جامعتر و موفقتر در اجراى عدالت، امنیت و معنویت و رفع محرومیتها، از الگوى حکومتى امام على علیهالسلام بوده و هست؟!
او که بر بخش وسیعى از کره خاکى نظام اصلاحى اسلام را پیاده کرد و به نمایشگاه تاریخ آورد، در نامهاى به یکى از کار گزاران بزرگ حکومتى اش مىنویسد:
((آگاه باش! هر ماموم و رهروى را پیشوا و رهبرى است که باید به او اقتدا کند و از زانو نور دانش او (گفتار و رفتار و سیرهاش) بهره گیرد، بدان، امام شما از دنیایش به این دو جامعه و از غذاها به این دو قرص نان اکتفا کرده.
آگاه باش! شما توانایى این گونه زیستن را ندارید و لیکن مرا با ورع و خدا پرستى، * در همه زمینههاى زندگى و برنامههاى علمى و جامع) و پاکى و پیمودن راه صحیح و درستکارى یارى دهید... آیا به همین اکتفا و قناعت کنم که گفته شود، من امیر مومنانم اما با آنان در سختىهاى روزگار شرکت نکنم و پیشوا و اسوه شان در تلخىهاى زندگى نباشم؟...)) - الا و ان لکل ماموم اماما یقتدى به ویستضىء بنور علمه الا و ان امامکم قد اکتفى من دنیاه بطمریه و من طعمه بقصریه الا و انکم لا تقدرون على ذلک و لکن اعنونى بورع و اجتهاد و عفة و سداد... ءاقنع من نفسى بلت یقال هذا امیر المومنین و لا اشارکهم فى مکاره الدهر او اکون اسوة لهم فى جشوبة العیش.../ نامه 45 ?
کجاى تاریخ بشر مىتوان اسوه مقتداى صالح و عدل محور همچون حضرت على علیهالسلام یافت که بگوید:
((بر شهرهاى شما وارد شدم (ریاست و حکومت را در دست گرفتم) با این پوشاک و لباس اثاث و مرکب و شتر سواریم پس اگر با غیر اینها و بیش از آنچه با آنها وارد شدم، بیرون روم (در پایان حکومت و عمرم) به حق از خائنان باشم؟؟)). - دخلت بلادکم باشمالى هذه و رحلتى هاهى فان انا خرجت من بلادکم بغیر ما دخلت فاننى من الخائنین./ بحار الانوار، ج 840، ص 325. ?
و نیز در باره وحدت حرف و عمل که عامل جلب اعتماد مردم و تحقق اصلاحات است مىفرماید:
((اى مردم به خدا سوگند شما را به اطاعت و انجام کارى تشویق و وادار نمىکنم مگر آنکه خود در انجام آن بر شما سبقت مىگیرم و از انجام گناهى باز نمىدارم جز آنکه قبل از شما خودم آن را ترک مىکنم.)) - ایها الناس انى و الله ما احثکم على طاعة الا و اسبقکم الیها و لا انها کم عن معصیة ال و اتناهى قبلکم عنها. / خطبه 175. ?
حال با تمسک به کلام على علیهالسلام در بیان شیوه اصلاحات مصلح کل (آخرین اسوه معصوم امام زمان حضرت مهدى (عج)) سخن را به پایان مىرسانیم:
((او (حضرت مهدى (عج)) خواستهها و هواهاى نفسانى را تابع هوسهاى خود قرار دهند و هنگامى که قرآن را به راى و نظریههاى مختلف خود تفسیر کنند آن حضرت آراء و نظریهها را تابع قرآن مىسازد.)) یعنى به جاى کثرت گرایى و قرائتهاى متعدد و آزادى و ولنگارى فکرى و رفتارى، بدعتها و تحریفها که در طول تاریخ، دشمنان و نا- یعطف الهوى على الهدى اذا عطفوا الهدى على الهوى و یعطف الراى على القرآن اذا عطفوا القران على الراى. / خطبه 138. ? آگاهان وارد اسلام و نظام نمودند، مىآید و بر خلاف نظر اصلاح طلبان غربى و لیبرالیستها، که بر اساس اومانیسم (اصالت انسان) و سکولاریزم (اصالت دنیا و جدایى دین از سیاست) عمل نمودند. او مقررات خداى حکیم را پیاده مىکند، خدایى که سراسر هستى را بر اساس حکت و مصلحت آفریده است. و از این رهگذر در نهج البلاغه مىخوانیم:
((آسمان و زمین، بالا و پستى مامور رساندن منافع شما بوده، اوامر خدا را اطاعت کردند و به آنها دستور داده شده که براى مصالح شما قیام کنند و چنین کردند.)) - و لکن امر تابمنا فعکم فاطاعتا واقیمتا على حدود مصالحکم فقامتا. / خطبه 143. ?
بازدید دیروز: 12
کل بازدید :1090452
نه شکوفه ای نه برگی نه ثمر نه سایه دارم همه حیرتم که دهقان به چه کار کشت ما را
حمایت های رهبری از دولت
مثل منافقان در قران
خطبه های بی نظیر
اصلاحاتیان
رهبری
متفرقه های جذاب
مصباح
کاریکاتور
احمدی نژاد
دنیا و حب الدنیا
رفسنجانی
احمدی نژاد 2
متفرقه های جذاب 2
ولایت
اصلاحاتیان
مذهبی
خاتمی
اصلاحاتیان
کارگزاران
جاسوس
منافقان
انتخابات
دولت نهم
مجلس
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
ریاست جمهور
رجانیوز
افشا گری
افشا گری
بیداری 57
خاتمی نیوز
مسعود ده نمکی
طنز های سیاسی (اکینا)
مرکز اسناد انقلاب اسلامی
نوشته های یک کج و معوج
گذری بر سیاست خارجی
نوشته های یک روزنامه نگار
نشریه دانشجویی ایران 1404
جوانان عدالتخواه و تحولگرا
دولت اسلامی-اعجاز نهم
مصائب احمدی نژاد
علیرضا احمدی نژاد
روزنامه دانشجویی
بچه های سوم تیر
خبرنگار مسلمان
سهیل کریمی
دست گرم تو
نسل خمینی
فصل آگاهی
خاکریزیسم
عقل سرخ
حریم یاس
صدای ما
عطشان
شب بو
تا آخر
نگرانی
بحر
دیده بان
مهراوه من
روزنتیگ های ...
آرمانشهر
فارس
خمینیسم
کیان
سیطره
نسل بیدار
ققنوس
خبرهای ضد اسلامی و ضد ایرانی
تحلیل سیاسی
موسسه پژوهش های سیاسی
روز نوشت های دانشجوی مسلمان
بیم موج
عدالت جو
محراب اندیشه
سپهر نیوز
مهر
انصار نیوز
جهان نیوز
نادر گنجی
نو اندیش
نوسازی
الف
واژگون
بسیج جهانی
رایگاه
قاسم
شیعه
قدس
خدمت
عصر ایران
این روزها
دریچه
رهپویان وصال
تابناک
این روز
تیک نیوز
عیاران
دیدار
گل آقا
موج
واحد مرکزی
رسا
شانا
خبرنگاران
اسراء
پانا
آفتاب
نوروز
ایرنا
برنا
بولتون
قطره
جامعه
majlese8
hawzah
jameeh
mellat.majlis
parlemaneh8
partosokhan
مستقل
عدالتخواهی
نقطه
انصار حزب الله
تدوین مطالعات
اصولگرایان
شریف